ανάρπαστοι οι πρόσφυγες!

Καθώς φαίνεται, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ζηλεύουν το προνόμιο της Ελλάδας. Θέλουν μετανάστες για τις βαρειές δουλειές. Μήπως θα τους θέλουν κιόλας χαμηλά αμειβόμενους και ανασφάλιστους ή μήπως όχι; Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ. Αυτό που διάβασα με εξέπληξε ευχάριστα, όπως και τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους –φαντάζομαι.
Διαβάστε και μόνοι σας εδώ, όπου γράφει μεταξύ άλλων:

Τις προσπάθειες που καταβάλει ο Αυστριακός πρώην εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Μάνφρεντ Νόβακ, ζητώντας από μεν την Ευρωπαϊκή Ένωση την άρση της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ και το διαμοιρασμό όλων των προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από δε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών τη διακοπή των επαναπροωθήσεων μεταναστών στην Ελλάδα, επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ”.

Στο δημοσίευμα, που τιτλοφορείται “Εικόνες από την ελληνική τραγωδία”, γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους παράνομους μετανάστες, με αφορμή συζήτηση στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση για θέματα ασύλου και την προβολή εικόνων από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Νόβακ σε κέντρα κράτησης μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.

Οπως σημειώνεται σχετικά, η κατ΄ εξαίρεση προβολή τέτοιου είδους εικόνων, για την κατάσταση αιτουμένων άσυλο στην Ελλάδα, είχε ως σκοπό να συμβάλει στην απαγόρευση επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών από την Αυστρία στην Ελλάδα, ενώ γίνεται παραπομπή στις διατάξεις της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ αλλά και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε ότι οι επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα συνιστούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, Γκέρχαρντ Χόλτσινγκερ είχε διατυπώσει τη θέση πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στις 21 Ιανουαρίου, κατά της επαναπροώθησης από το Βέλγιο στην Ελλάδα ατόμου αιτούμενου ασύλου, ισχύει και για την Αυστρία.

[…]

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές κοινοτικές χώρες έχουν ήδη άρει την επαπαναπροώθηση στην Ελλάδα στη βάση της Συμφωνίας του Δουβλίνου, όπως Βρετανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία και πρόσφατα η Γερμανία.

___________________________
ΣΗΜ. Ωρες είναι να αντιδράσει το ΛΑΟΣ και να απαιτεί την παραμονή των μεταναστών στη χώρα μας, επειδή πρόκειται για.. εθνικό κεφάλαιο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: